Over mij

Wie zit er achter Liefdewol?

Ik ben Natasja, 36 jaar, getrouwd en moeder van 2 meiden onder de 10. Wij wonen in Linschoten en de meiden in ons huis zijn dol op haken en breien.

Ik ben vooral mama, maar daarnaast ook hulpmoeder op school. Ik heb een opleiding gedaan tot woonbegeleidster en heb gewerkt bij Abrona en bij de BSO van KMN Kind en Co. Vier jaar geleden ben ik gestopt met werken zodat ik mij op de meiden kon richten. Nu ze allebei op school zitten, ben ik wel weer toe aan iets erbij, vandaar Liefdewol en ook ben ik begonnen met een opleiding tot Vertaler Engels.

Behalve een haak- en breifan ben ik ook fan van Marvel, detectives en series die zich in eerdere tijden afspelen. Verder en ik een idealist en dromer op het vlak van zelfvooorzienend wonen en leven. Er lijkt me niets heerlijker dan in een oud woonboerderijtje of ecohuis te wonen met mijn gezin, terwijl we zoveel mogelijk zelf ons eigen eten verbouwen en bereiden, met zo min mogelijk afval.

Mijn moeder heeft me als kind leren breien, samen met mijn broer. Maar verder dan recht breien, steken opzetten en afkanten kwam ik eigenlijk niet. Hier kwam zo'n 10 jaar geleden verandering in. Ik herontdekte het breien en vooral het breien van sjaals en mutsen. Zo'n acht jaar geleden, op de eerste dag van mijn zwangerschapsverlof, ben ik me het haken eigen gaan maken. Op dit moment haak ik meer dan ik brei, heeft iets te maken met het (makkelijk) kunnen herstellen van foutjes terwijl je bezig bent.

Ik haak vooral babydekens, met af en toe een uitstapje naar het maken van kleding voor mijn meiden of mijzelf. Babydekens maken geeft mij veel voldoening. Het idee dat een baby zich warm, veilig en geliefd voelt, terwijl hij/zij onder een deken slaapt die ik gemaakt hebt vult mij met een gevoel van liefde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten