Ik wilde meer lezen... / I wanted to read more...

Ergens in de loop van afgelopen jaar besloot ik dat ik meer boeken wilde lezen. Als kind en tiener las ik graag, maar toen ik begon met handwerken kwam het lezen op een lager pitje te staan. Films en series kijken (of vooral luisteren) was beter te combineren dan lezen en handwerken. Al helemaal als het gaat om fysieke boeken, want de boeken blijven vaak niet netjes liggen als je ze niet in je handen vast hebt, en handen zijn nogal cruciaal bij het handwerken.


At some point, in the last year, I decided I wanted to read more. I read a lot as a child and teenager, when I started crocheting and knitting, reading got deferred to the back burner. Watching movies and series (or let’s be honest listening to them) was a better combination while keeping my hands busy. Especially when it comes to reading physical books, because they do not stay put nicely if you’re not holding them.


Een ereader had ik al wel, mijn eerste kocht ik in 2012 en eind 2016 werd deze opgevolgd door een Kobo Aura met schermverlichting. Maar als ik meer las dan zo’n 5 boeken per jaar was het veel.


I already own an ereader, I bought my first one in 2012 and at the end of 2016 I replaced it with an Kobo Aura with a lighted screen. For the past couple of years, if I read more than 5 books a year it was a lot.


Met minder tijd doorbrengen op social media wilde ik mijn tijd beter gebruiken op het scherm van mijn ereader of met de boeken uit mijn boekenkast. Eerst dacht ik aan een leesdoel van 12 boeken in een jaar, 1 per maand is goed te doen dacht ik. Maar blijkbaar heb ik minder tijd nodig dan 4 weken om een boek uit te lezen. Ik stelde mijn doel bij naar 31 boeken per jaar. Ik dacht dat ik dat niet zou halen, maar het zou een mooi streven zijn.


Last year I started spending less time on social media and I wanted to use my time better by reading either books on my ereader or from my actual bookshelf. First I came up with a reading goal of 12 books in a year. I thought 1 book a month could easily be done, but apparently I need less than 4 weeks to read and finish a book. So I adjusted my goal to 31 books.


Ongeveer halverwege het jaar had ik de 31 boeken bereikt, en toen? Het jaar was nog niet voorbij en het lezen beviel me. Dus van stoppen met lezen was geen sprake en ik ben dan ook heerlijk blijven lezen.


About halfway through the year I reached my 31 books reading goal! I still had 4 or 5 months left and no intention of stopping, so I kept reading.


Waar haal ik mijn boeken vandaan? / Where do I get my books?


Een aantal van mijn gelezen boeken kwam uit mijn eigen boekenkast. Sommige boeken waren nieuw voor mij en een paar heb ik op opnieuw gelezen.


A small number of my books came from my own bookshelf, some of these were new to me and others I reread.


Op mijn laptop en ereader heb ik een aanzienlijke lijst van digitale boeken, dit zijn voornamelijk wel allemaal oudere uitgegeven boeken. Ze zijn makkelijk voorhanden maar er zijn zoveel mooie en leuke nieuwe boeken bij gekomen, die wilde ik niet aan mij voorbij laten gaan.


I have a considerable list of digital books on my laptop, mostly older printed books. These were readily available. Although I didn’t want to pass up on all the new books that came out in recent years.


Toen ik mijn Kobo aanschafte, heb ik bij Kobo een gratis account aangemaakt. Zij hebben op een site een flink aantal boeken die je gratis kunt lezen. Dit kunnen losstaande boeken zijn, maar vaak zijn het ook de eerste boeken uit een serie. Waarbij de rest van de serie vervolgens wel aangekocht moet worden, wil je de serie verder lezen. Dit heb ik uiteindelijk bij een serie gedaan, het verhaal was te aantrekkelijk om na een boek te stoppen.


When I bought my Kobo I also made a free Kobo-account. On their site they have quite a large amount of books that you can read for free. They can be stand alone books or the first book in a series. If you want to read the rest of the series you’ll have to purchase the rest of the books. I ended up buying a new series, it was too good to stop reading after just one book.


Na een serie zo aangeschaft te hebben, ben ik na gaan denken om een Kobo abonnement te nemen. Als ik elke serie die ik wilde lezen aan zou moeten schaffen, zou dat aardig in de centen gaan lopen. En dat terwijl veel van die series binnen het Kobo abonnement zouden vallen en mij dat op die manier geld zou kunnen besparen. 


After finishing that serie I started thinking about getting a book subscription. My bank account would not agree with me buying every series that I enjoyed reading. I decided on a Kobo Plus subscription, this way I could continue reading a series easily.


Wat lees je dan zo allemaal? / What kind of books do I like?


Lees ik alleen maar hoogstandjes? Echt niet! Ik hou van fantasy verhalen, historische romans en smut lees ik ook. Het allerliefste een mix van alledrie. Ik probeer ook educatieve boeken te lezen, maar ik merk dat ik mij hier echt doorheen moet worstelen. Dit had ik met schoolboeken ook altijd, het haalde een boel plezier weg van het lezen. Negen van de tien keer verdwijnen deze boeken ook van de plank of van mijn ereader af.


Do I only read award winning literature? Hell no! I thoroughly enjoy fantasy, historical novels and smut (or spicy books). Preferably a mix of all three. I also try to read educational books, which takes a lot more struggle and motivation to get through. I used to have this while reading school books as well, they took away a lot of the pleasure from reading. Nine out of ten times these books slowly disappear from my shelf and my ereader.


Het liefste lees ik alle boeken in het Engels, maar dat is helaas niet helemaal haalbaar. Zo wilde ik graag de Glazen Troon-serie in het Engels lezen, maar die kon ik niet vinden binnen mijn abonnement. Nu lees ik die serie in het Nederlands, beetje jammer, maar ik kan de serie tenminste wel lezen.


If possible I like to read all of my books in English, which is not always possible. I really wanted to read the Throne of Glass-series in English, unfortunately these were not available within my subscription. However I was able to find them in Dutch, a bit of a let down, but at least I can read the books.


Hoeveel boeken heb je dan gelezen in 2021? / How many books have I read in 2021?


In totaal heb ik 64 boeken gelezen in 2021.

 • 5 van deze boeken heb ik opnieuw gelezen;

 • 12 van deze boeken zijn audioboeken (ideaal voor tijdens een rondje wandelen);

 • 9 van deze boeken waren in het Nederlands;

 • 55 van deze boeken waren in het Engels;

 • 8 van deze boeken waren fysieke boeken;

 • 44 van deze boeken waren eboeken.


I have read 64 books in total.

 • 5 of these were rereads;

 • 12 were audio books (ideal while walking);

 • 9 books were in Dutch;

 • 55 books were in English;

 • 8 books came of my shelf;

 • 44 books were read on my ereader.


Ga ik door met lezen? Echt wel! Mijn doel voor 2022 staat zelfs op 120 boeken. Ik ben benieuwd of ik het haal.


Will I continue reading? Yes!! My reading goal for 2022 is to read 120 books. Shall I reach my goal?


Ben jij meer gaan lezen in de afgelopen twee jaar? Wat voor boeken lees jij graag? Heb je aanbevelingen?


Have you started reading more these past two years? What kind of books do you like to read? Are there any books you can recommend?


Reacties

Populaire posts