Happy New Year! & 12 Months ~ 12 Projects


Gelukkig Nieuwjaar allemaal!
Happy New Year everyone!

We zijn een jaar verder en nog is Covid de wereld niet uit, ook bij ons thuis is het langsgekomen. Gelukkig zonder al te veel gedoe, vooral een flinke verkoudheid, en raar genoeg bij maar een in ons gezin van vier.


Another year has come and gone and Covid is still cruising the world, it also stopped by our house this past year. Luckily without a lot of fuss, mostly a good cold, and weirdly enough only one of the four of us caught it.


Ik begon in 2021 met goede moed aan mijn blog, van Wordpress ben ik terug gegaan naar Blogger en daarvoor moest ik mijn oude blog artikelen allemaal aanpassen. Iets wat makkelijk ging tijdens het thuisonderwijs aan het begin van het jaar. Ik ben benieuwd of dat zich in 2022 gaat voortzetten, ik hoop eigenlijk wel dat ze gewoon naar school toe mogen volgende week.


At the start of 2021 I was off to a fresh start with this blog. I switched from Wordpress back to Blogger and I had to alter all of my old blog posts for this. This was easily done during homeschooling at the start of our year. I am anxious to find out if this year will start off with homeschooling as well. I am hoping the girls will actually get to go to school.


Na die goede start, kwam de klad erin. Dit gebeurt mij vaker, en ik dacht altijd dat dit kwam door luiheid, te weinig motivatie en een gebrek aan zelfdiscipline. Maar in de loop van 2021 kwam ik erachter dat het ook heel goed door iets anders zou kunnen komen.

Het afgelopen jaar startte namelijk met een diagnostisch traject van onze jongste dochter, zij worstelt al sinds groep 1/2  op school. Ik herken erg veel van mijzelf in onze jongste en daardoor denk ik dat haar diagnose ook mijn diagnose zou kunnen zijn. Het zou in ieder geval veel puzzelstukjes vanuit mijn jeugd op hun plek leggen. Hierdoor werd een deel van 2021 een nogal emotionele achtbaan en is er de vraag op de achtergrond of ik ook een diagnostisch traject in zou moeten/kunnen gaan of dat het zo eigenlijk wel goed is.


After being off to a good start, the inevitable happened aka nothing. This happens more often than not in my case and I always thought it was due to laziness, not enough motivation or a lack of self discipline. But further along in 2021 I found out that something could very well be the cause.

Last year started with our youngest going through diagnostic tests. She has been struggling at school basically since the beginning. I recognize a lot of myself in her and this has led to me thinking that her diagnosis could also be true for me. It would most certainly explain a lot of my thoughts and feelings since childhood. It also made 2021 a bit of an emotional rollercoaster and I am still questioning if I should also go for diagnostic testing or if I am okay knowing what I know now.


Het gevolg van die emotionele achtbaan is dat ik geen tijd meer besteed hebt aan mijn blog, een heel jaar niets op Instagram heb gepost en met regelmaat mijn creatieve mojo kwijt was. Een jaar niet posten op Insta voelde trouwens wel heerlijk aan, weg was de druk om maar iets te kunnen posten als “zelfpromotie”, en de vergelijkingsdrang met anderen werd er ook minder van. 


A consequence of this emotional rollercoaster was that I didn’t feel like spending time on my blog. I also didn’t post anything on Instagram and I regularly lost my creative mojo. Not posting on social media felt good, it took away the pressure of having to post stuff just for “self promotion” or for comparing myself to others.12 Months ~ 12 Projects


Door deze zelfrealisatie en werken aan wat beter bij mij past hoop ik dit jaar meer tijd te kunnen steken in Liefdewol. Een ander iets wat ik in 2022 wil gaan doen is iets soortgelijks aan Make9, maar dan een Make12. Misschien iets te veel van het goede, 12 projecten in 12 maanden, maar wie weet haal ik het wel.


Through this self realization and figuring out how things work better for me, I hope I will be able to spend more time on Liefdewol. Something else I want to do in 2022 is a thing resembling the Make9, only make it a Make12. It may just turn out to be a bit much, 12 projects in 12 months, but who knows I might just see it through.


Het gaat dan om 12 projecten voor mijzelf om te maken en te dragen. Dus geen kadootjes voor anderen of artikelen om te kunnen verkopen (waar ik wel mee door ga trouwens). Maar 12 kledingstukken die in mijn eigen kast belanden. Ze mogen gebreid, gehaakt en/of genaaid zijn. Ik heb nog niet alle project patronen verzameld, maar de volgende staan op mijn lijst:


These 12 projects will solely be for me to make and to wear. So no presents for other people, or products to sell (which will still happen at the side lines). But 12 articles of clothing that will end up in my wardrobe. These items can be knitted, crocheted or sewn. I haven’t figured out all the patterns I want to make, but these (general) items are on my list:


Breien/haken:   Knitting/crochet:

 • Hemd / camisole

 • Vingerloze handschoenen / fingerless mittens

 • Zomertop / summer shirt

 • Vintersol sweater, by Jennifer Steingass

 • Hermione’s Time-Turner sweater

 • een sjaal / a shawl

 • Kersttrui /  Christmas sweater

 • 2 projecten van eigen ontwerp / 2 of my own designs


Naaien:    Sewing:

 • Kirsten Kimono Tee by Maria Denmark

 • Paper Theory Pocket Skirt, by Peppermint magazine

 • een jurk /  a dress


Dit hoeven geen grote en moeilijke patronen te zijn, daar hou ik meestal toch niet zo van. En ik kan de wat grotere en kleinere projecten mooi afwisselen.


These patterns do not have to be big or intricate, that is not really me style anyway. This also allows me to switch between the bigger and smaller projects. 


Hebben jullie maak-plannen in dit nieuwe jaar? Welke projecten ga je maken? Welke patronen zou je mij aanraden?


What are your creative plans for this year? Which projects will you be making? Are there any patterns you would recommend?


Reacties

Populaire posts