Doelen 2021

2020 is voorbij! Een jaar wat tegelijk voorbij vloog en waar geen eind aan leek te komen. Ik kan alleen maar hopen dat 2021 een beter jaar wordt.

2020 is over! It was both a year that flew by and a year that seemed to last forever. I can only hope that 2021 will turn into a better year.

Aan het begin van 2020 had ik mijzelf doelen gesteld, even een recap:

At the start of 2020 I set myself some goals, so let's recap:

Creatieve doelen: wol leren spinnen, sokken leren breien, zelf wol verven, alleen uit eigen wolvoorraad werken, zelf kleding leren naaien.

Creative goals: learn to spin wool, learn to knit socks, handdye wool, only work from my own stash, learn to sew my own clothes.

Zakelijke doelen: Liefdewol voor zichzelf gaan laten betalen, meer producten in mijn Etsy-shop en meer meedoen met de Etsy sales, nieuwsbrief/emaillijst starten, doneren aan het goede doel.

Business goals: make Liefdewol pay for itself, have more products in my Etsy-shop, participate in more Etsy sales, start an emaillist for newsletters, donate to charity.

Dus hoe sta ik er nu voor? So, how did I do?

Op creatief vlak heb ik wol leren spinnen, maar er is echt nog wel ruimte voor verbetering.

On a creative level I have learned to spin wool, but there is more room for improvement.

Ik heb sokken leren breien en na wat gepuzzel met hoeveelheid steken, breinaalddikte en welke hiel ik wilde, is dit toch eigenlijk wel gelukt. Eigenlijk ben ik na drie maanden sokken breien over gestapt op truien breien, ik heb er welgeteld 7 truien gebreid en een vest en nummer 8 is bijna klaar.

I have been knitting socks and after a bit of wrestling with the amount of stitches needed, needle size and deciding which type of heel I prefer, I managed to pull this one of. But to tell you the truth, after three months of sock knitting I switched to knitting sweaters. In the span of 2020 I knitted 7 sweaters and a cardigan and I am close to finishing number 8.

Ik heb welgeteld 1x zelf wol geverfd, er is dus echt nog wel ruimte voor verbetering.

I have only dyed wool once in the summer, so there's is definitely room for more exploring.

Het alleen uit eigen wol voorraad werken is helaas niet gelukt (is iemand dit ooit wel gelukt?!). Mijn voorraad is wel een stuk geslonken! Ik heb het een en ander aan garen gedoneerd aan een goed doel. Sommige van mijn garens zijn naar mijn moeder gegaan of naar de plaatselijke kringloopwinkel. Een deel van mijn eigen garen heb ik wel gebruikt om zelf items mee te maken, maar er zijn toch ook zeker wel bollen bijgekocht. Hierbij heb ik er wel op gelet dat ik niet teveel kocht en het is allemaal meteen gebruikt.

Only working out of my own stash was a hard one to do, so needless to say I didn't manage this (has any ever managed?!). I did manage to shrink my stash! I donated some of my yarns to charity. Some of my yarns went to my mum and to the local second hand store. I have used some of my yarns for my own makes, but I have absolutely bought yarn to use. However I did pay attention to not buy too much and all of it was used straight away.

Zakelijk gezien kan ik Liefdewol nog niet voor zichzelf laten betalen, wat ikzelf een beetje jammer vind. Maar je krijgt terug wat je erin stopt en door alles kon ik er niet veel tijd instoppen.

From a business side of things Liefdewol has not been able to pay for itself, which in reality I'm not too happy about. But you get back what you put into things and because of the year we've had I didn't manage to put a lot of time in.

Ik heb momenteel wel meer producten in mijn Etsy-shop staan en ik heb nu zelfs producten bij Spullies.nl.

I currently do have more roducts in my Etsy-shop and I even have products on Spullies.nl.

Doordat ik een periode van Etsy afgegaan ben (heb je het al gemerkt dat ik een beetje een haat-liefde verhouding heb met Etsy?) heb ik niet echt meegedaan met sales op Etsy.

Because I quit Etsy for a while ( did you notive I have a bit of a love-hate relationship with Etsy?) I didn't really participate in Etsy sales.

Een nieuwsbrief is ook nog niet uit de verf gekomen, en is zeker een punt voor dit jaar.

I didn't manage a newsletter, so this will be on my list for this year.

Ik had graag gedoneerd aan het goede doel (meer dan alleen wol), maar mijn inbrengsten waren niet zodanig dat ik een goede donatie kon doen. Dus ook dit doel blijft staan, misschien breng ik wel een speciaal patroon uit waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

I would have loved to donate to charity (besides just yarn), but my earnings wheren't on such a level as to make a decent donation. So this too will stay on my list, I might even come up with a special pattern solely for donation purposes.

Mijn nieuwe doelen voor 2021: / My new goals for 2021:

Creatief:

 • Verbeteren in wol spinnen;
 • Zelf wol verven;
 • Zelf kleding naaien.
Creative:
 • Improve my wool spinning skills;
 • Dye my own wool;
 • Sew some of my own clothes.

Zakelijk:
 • Website vernieuwen (als je mij volgt op Instagram heb je vast al gemerkt dat ik met regelmaat worstel met Wordpress);
 • Nieuwsbrief starten;
 • Doneren aan een goed doel;
 • Meer patronen uitbrengen.
Business:
 • Renew my website (if you follow me on Instagram you might have discovered my struggles with Wordpress);
 • Start a newsletter;
 • Donate to charity;
 • Publish more patterns.
Hebben jullie creatieve doelen voor dit jaar? Of zakelijke doelen? Ik lees ze graag van jullie!


Have you set creative goals for yourself this year? Or business orientated goals? I would love to read them!

Reacties

Populaire posts