2020, mijn doelen en acties

De kerstvakantie is voorbij en de meiden zijn weer terug naar school. Hoe heerlijk het ook was dat ze twee weken thuis waren, hoe heerlijk ik het nu weer vind dat ze weer naar school gaan. Ze waren echt toe aan vakantie en wij waren er nu aan toe dat ze weer naar school gaan. Was dit bij jullie ook zo?

Voor de kerstvakantie was ik er gelukkig al aan toe gekomen om na te denken over dit nieuwe jaar en wat ik dit jaar wil doen. Je kunt het voornemens noemen, ik noem het liever doelen en activiteiten voor 2020.

Mijn creatieve doelen

Leren wol spinnen, ik heb vorig jaar al een spinnewiel gekocht terwijl ik dat eigenlijk nog niet van plan was. Maar deze was niet duur en bij mij in de buurt en daarom kon ik de verleiding niet weerstaan. Later bleek in ons nieuwe huis een spinnewiel op zolder te staan, dus nu heb ik er twee! Ik heb al wat rolags gekocht om mee te beginnen.

Sokken leren breien, ik heb afgelopen november op de KreaDoe al genoeg sokkenwol van Lana Grossa ingeslagen en het sokkenbrei boek “Vrolijke sokken breien”van Dendennis en Mr. Knitbear gekregen van mijn moeder als verlaat verjaardagscadeau. Nu nog de juiste breinaalden en ik kan aan de slag.

Zelf wol gaan verven, ik heb het een en ander aan gekregen garen liggen wat ik graag in een andere kleur zou zien, dus waarom niet zelf verven?! Ik ga het eerste aan de slag met voedingskleurstoffen die ik nog in de kast heb liggen en die ik niet gebruik met bakken. Zo hoef ik die niet weg te gooien en het garen ook niet, win-win lijkt mij. Uiteindelijk wil ik ook met natuurlijk verfmaterialen gaan werken, hiervoor heb ik het boek "Handmade" van Jessica Kouwenhove gekregen voor Kerst.

Mijn voorraad garens opmaken, ik mag van mijzelf geen nieuw garen kopen. Tenzij ik tekort kom voor een project. Maar ik heb zoveel liggen aan garens (zeker 10 kratten vol!!) en dat wil ik echt minderen. Ik ga hier ook wat bollen van wegdoen, in ieder geval de bollen die ik al lang heb liggen en waarvan ik nog steeds niet weet wat het wilt worden.

Mijn laatste creatieve doel is het zelf kleding leren naaien. Zo'n twee jaar geleden heb ik al een korte naaicursus gevolgd, en het meeste ervan nu al vergeten, lang leve YouTube! Ik wil het vooral simpel houden, dus nieuwe versies naaien van shirtjes die ik al heb en die mij goed passen. Ook lijkt het me leuk om zelf onderbroeken te naaien, handige manier om oude kleding te hergebruiken tot “nieuwe” kleding. En weinig mensen die ze te zien krijgen, dus als het een beetje fout gaat is er geen man overboord.

Ik vind dit wel zelf haalbare doelen, ik heb ideeën genoeg, nu nog het gaan zitten en er tijd voor nemen. Hebben jullie creatieve doelen voor 2020?

Mijn zakelijke doelen

Voor Liefdewol heb ik ook doelen opgeschreven en het plannen ervan gaat meteen deze week van start! Wat mijn doelen zijn?

Ik wil graag dat Liefdewol voor zichzelf kan en gaat betalen (en ook voor de bolletjes die ik privé gebruik). Etsy speelt hier voor mij een grote rol in. Ik wil hier meer producten op plaatsten en ik heb me ook voorgenomen om aan alle Etsy sales mee te doen.

De eerste start al op 8 januari en duurt tot en met 5 februari!

Die weken krijg je 20% korting op alle producten in mijn shop, ook de patronen. Let op, ik verzend alleen binnen Nederland, maar de patronen zijn direct te downloaden en dus voor iedereen beschikbaar. Bovendien heb ik vandaag nieuwe producten geplaatst in de shop, ik heb nu ook steekmarkeerders in mijn assortiment.

En ik had al een speciale kortingsactie gepland op 14 januari van 50% op het patroon van de “Always” sjaal. Deze actie loopt die dag trouwens ook via Ravelry.

Verder staat het aanmaken van een nieuwsbrief en emaillijst ook op mijn lijstje, zo zijn jullie meteen op de hoogte van een nieuwe blogpost en nieuwe producten en kan ik jullie ook exclusieve kortingscodes geven.

Als laatste wil ik in december 10% van mijn verkopen gaan doneren aan justdiggit.org. Ik wil heel graag mijn steentje bijdrage aan het afkoelen en groener maken van de aarde, vooral nu met de bushfires in Australië. Ik schrik echt van de cijfers die naar voren komen qua vrijkoming van CO2 bij deze branden, het halen van warmte- en droogterecords en hoeveel dieren er in al in de branden zijn omgekomen. Ik sta hier echt van versteld en hoop dat iedereen in veiligheid kan komen.

Hebben jullie doelen op zakelijk gebied en/of goede doelen die jullie dit jaar willen steunen? Helpen jullie mee om te doneren aan justdiggit.org?

Reacties

Populaire posts