August(us), winds of change (yes, I know it's already October)


 

(Waarschuwing vooraf, dit is een lange post)

(Warning, this is rather a long post)

De verhuizing is geweest, de meeste dozen zijn uitgepakt, sommige staan nog steeds in de garage. We beginnen ons allemaal op ons gemak te voelen in het nieuwe huis en met ons nieuwe dagelijkse (school)ritme, inclusief de kat.

We have moved house, most of our boxes are unpacked, some are still in the garage. We are all getting settled inthe new house and with our new (school)routine, including the cat.

Augustus is voor mij altijd een maand voor reflectie (ja, ook al zijn we al voorbij de helft van het jaar). Komt waarschijnlijk omdat ik in deze maand jarig ben, en doordat het zomer is bruist mijn hoofd altijd over van creatieve ideeën, met korte nachten tot gevolg.

August is always a month of reflection for me (yes, even when we are halfway through the year). It's probably because my birthday is in this month and in the summertime my head is always full of creative ideas, causing me to have short nights.

Er is dit jaar op persoonlijk vlak al best wel wat gebeurd. In februari zagen we voor het eerst ons huis op Funda staan. Na een financiële check volgde de eerste (en enige) bezichtiging. Aan het eind van de maand hadden we het voorlopige koopcontract getekend en konden we gaan regelen en plannen.

A lot has happened on a personal level this year. We saw our new house on the internet for the first time in February. After doing a thorough financial check we arranged our one and only viewing and at the end of the month the house was ours (on paper, the keys would follow in July).

Een ander groot ding van dit jaar was het halen van mijn rijbewijs. Jaja, ik ben 38 en heb afgelopen april (de dag voor Koningsdag) mijn rijbewijs gehaald, na 10 maanden vol zenuwen en doemgedachten. Meerdere keren heb ik mijzelf afgevraagd waarom ik hier in godsnaam mee begonnen was, de zenuwen die ik had voor elke les waren verschrikkelijk. En ik had mijzelf immers jaaaaaren geleden gezegd dat ik nooit maar dan ook nooit mijn rijbewijs zou halen. Oke, ik was toen wel 12, maar ik heb dat toch wel mooi 25 jaar volgehouden. Ik vond het nooit nodig, ik kon het meeste af met de fiets en het openbaar vervoer. Gelukkig had manlief wel een rijbewijs en een auto en lang leve mijn lieve papa die af en toe ook taxiede.

Another big thing this year so far has been pasing my drivers test.Yes, I'm 38 and last April I got my drivers license, after 10 months of gloom and anxiety. I have asked myself several times why I was doing this, I was a nervous wreck before every lesson. And I had told myself eons ago that I would never get my drivers license. Okay, I was 12 years at the time, but I did last 25 years before succumbing. I never felt it was necessary, most things I could do by bike or by public transport. My husband has his license so would drive on daytrips, family trips or holidays and my dad would pick us up from time to time.

Maar tja, vorig jaar verhuisden we naar een plaats verderop terwijl de meiden toch op hun vertrouwde school bleven. Wat inhield dat we (bijna) elke dag 5,5 km naar school moesten fietsen. Waardoor ik dus meer dan 100 km fietste per week, vooral als de meiden ook af en toe mochten spelen. Soms gingen we met de bus (bij slecht weer) of werkte manlief een dag vanuit huis en reed hij die dag. Daarvoor begin ik met rijlessen, zodat we niet meer elke dag hoefden te fietsen, want mijn lijf raakte op. Ik heb namelijk SI klachten en het fietsen was iets te veel van het goede, vooral in de kou.

But last year we moved one town over while our girls were still going to the same school. Which meant having to cycle 5,5 km to school every day, or for me sometimes cycling more than a 100 km a week. Sometimes we took the bus (when the weather was shitty), or if my husband was working from home he would drive. Having to cycle this much all the time, was a struggle for my body. I have chronic SI-joint dysfunction and especially the cycling during the freezing winter weather didn't do much good. All of this motivated me to get my drivers license.

Nu dat we verhuist zijn komt mijn rijbewijs wel erg goed van pas. Ik heb het niet nodig voor de dagelijkse gang van zaken, maar wel voor het bezoeken van vrienden en familie, want daar zijn we een stuk verder weg van gaan wonen.

Now that we have moved again it really comes in handy. I don't need it for the every day run of things but now I do need it when we go visite family and friends, because we did move further away from them.

Ook op zakelijk vlak heeft mijn hoofd niet stil gestaan.

My head has also kept me busy on a business level.

Wat daar de afgelopen maanden gebeurd is dat Etsy iets heeft veranderd, namelijk dat ze nu voorrang geven aan shops die gratis verzendingen aanbieden. Etsy wordt veel gebruikt in Amerika, wat betekend dat ik (wil ik beter opvallen in de zoekresultaten) mijn verzendkosten in de prijs zou moeten verwerken. Aangezien de verzendkosten van Nederland naar Amerika veel hoger zijn dan verzenden binnen Europa zouden mijn prijzen een flink stuk omhoog gaan. Te veel voor mijn gevoel. Voeg daaraan toe dat ik zo'n type ben die het liefste alles duurzaam en ecologisch wilt doen, kwam er bij mij wat wroeging naar boven wat betreft het versturen van pakketjes naar de andere kant van de wereld. Ook al voelt het heel fijn en gaaf als je een product verkoopt.

What happened on that level is that Etsy has changed their policy when it comes to how they handle shops. If you as a shop offer free shipping on your product Etsy will list you higher in search results. Considering the high shipping costs from the Netherlands to countries like the USA or Australia I would have to up my prices considerably, too much for my taste especially for my European customers. Add on to that that I would like to do things more ecological and sustainable I started to feel eco-guilt whenever I sold an item and had to ship it to the USA or Australia.

Ik voelde steeds meer de behoefte om mijn producten lokaal te verkopen in plaats van wereldwijd. Dus heb ik er nu voor gekozen om dit dan ook daadwerkelijk door te zetten! Ik ga geen fysieke producten meer verkopen via Etsy. Mijn Etsy-shop blijft nog wel bestaan, maar dan voor de verkoop van mijn patronen (ik heb er namelijk nog meer in mijn hoofd zitten). En geen zorgen, mijn Ravelry-shop blijft ook gewoon open. En daar komen af en toe ook nog steeds gratis patronen bij, net zoals op mijn website.

I more and more felt that I wanted to sell my products more locally, which I now have decided to go for. So I have stopped selling finished products on Etsy, you can still find me there if you wish to purchase one of my crochet patterns (there are more patterns whirling around in my head) and I have changed the setup of my patterns a bit as well. You can also still find me on Ravelry, where I will also still be adding free patterns.

Reacties

Populaire posts