"Always" sjaal / scarf


Jaaaaaa, het is zo ver! Mijn eerste kooppatroon is klaar :D.                        (English text below)

Namelijk,.... (tromgeroffel)

De "Always" sjaal, geïnspireerd door Harry Potter.


Vorig jaar kwam ik al op het idee voor deze sjaal en de eerste versie was rap gemaakt en even rap weggegeven aan een goede vriendin. Ik vond de sjaal zelf zo goed gelukt, dat ik dit jaar besloot om de sjaal nog een keer te maken en uit te geven als patroon.

Begin augustus deed ik op Instagram een oproep voor testhakers, voor onder andere dit project (dus ja, er gaan er nog meer komen). Ik heb hierdoor een fijn groepje testhaaksters gevonden die voor mij aan de slag zijn gegaan met dit patroon.


Wat kan ik je vertellen over dit patroon?

Ik heb het zelf gemaakt met Merino Soft van Scheepjes, in totaal zo'n 6 bollen van 50 gram, met haaknaald 5. Ik heb zelf naald 5,5 gebruikt, maar ik haak dan ook vrij strak.
Het wordt gehaakt met filethaaktechniek, van vooral veel open vakjes. Door de vele open vakjes is de sjaal niet te bulky als je hem omslaat.
De sjaal bestaat maar uit 35 (lange) toeren en kan vrij snel gehaakt worden.
De afmetingen van de sjaal zijn 40 x 147 cm.

Waar kun je het patroon vinden?
Omdat het een kooppatroon is , is het patroon niet te vinden op mijn eigen website. Maar gelukkig is hij wel te vinden op Ravelry en op Etsy. Mocht je niet op beide zitten en heb je toch interesse in het patroon, dan kun je mij ook een bericht sturen.

Ik ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden!


 It's finally here! My first pattern for you to purchase.

It's called the "Always" scarf and it is inspired by Harry Potter.

I first made this scarf last year, it was quickly made and just as quickly given away to a dear friend. I however, liked the scarf sooo much, I just had to have a version for myself. So this year I decided to make one just for me and to work out the pattern for others to use.

At the beginning of August I placed a shout out for testers on Instagram. (Not just for this pattern mind you, so more will follow.)  I gathered a nice group of testers around me, who went to work on this pattern.

What can I tell you about this pattern?
I made it with Merino Soft by Scheepjes, I used about 6 skeins of 50 grams, using a 5 mm crochet hook. Actually I used a size 5.5 mm hook, but my crochetwork is always on the tight side.
I crocheted the scarf using the filet technique, working with a lot of open squares. Because of this the scarf is not to bulky when you wrap it around your neck.
The scarf is made up of only 35 (long) rows, so it is crocheted up quite quickly.
The measurements of the scarf are 40 x 147 cm, or 16 x 59 inches

Where can you find the pattern?
The pattern is available on both Ravelry and Etsy. For now only the Dutch pattern is available, but I'm working on the English version in both UK and US terms.

I am so curious to know how you like it!

Reacties

Populaire posts