dinsdag 13 maart 2018

Verhuisd en kadootje voor de juf

De poes heeft haar plekje gevonden op de poef bij de verwarming. De meiden zijn weer aan het spelen en ruziën als voorheen en langzaamaan krijgen de spullen in huis hun eigen plekje.

Zo'n twee weken geleden zijn we verhuisd en we zitten alweer in een routine.

Dat de verhuizers er een beetje een potje van hebben gemaakt door een kledingkast door het uitzetraam van de keuken te laten vallen, begint al weg te zakken. Gelukkig allemaal verzekeringswerk, en een kledingrek werkt net zo goed.

We hebben ons koophuis ingeruild voor een huurhuis zodat we met gemak kunnen kijken naar een huis dat klopt bij ons. Ook zijn we een plaatsje verder verhuisd, in het dorp waar we woonden stonden geen beschikbare huurwoningen.

De meiden zitten nog gewoon op hun oude basisschool en omdat ik geen rijbewijs heb, is de routine nu zo dat we elke ochtend op de fiets stappen naar school. Een hele verandering voor de meiden, want school was eerst 3 minuten lopen en nu 30 minuten fietsen. Gelukkig hoor ik weinig geklaag, behalve 's middags op de terugweg als ze moe zijn. De jongste gaat nog gewoon achterop en de oudste fietst zelf en ze trapt al behoorlijk goed door.

Voor bij het slechte weer staat papa gelukkig paraat om ons met de auto naar school te kunnen brengen. Zo hebben de meiden nog gewoon hun vriendinnetjes en hun lieve juffies en ik ook gewoon nog mijn vriendinnen en de schoolbieb om te draaien.


Afgelopen vrijdag was een van die lieve juffies jarig en daar hoort natuurlijk een kadootje bij. Dochterlief wilde een lippenstift kopen, want deze juf is nooit zonder haar rode lippenstift. Daar moest dan natuurlijk wel een hoesje bij gehaakt worden.


Het haakpatroon van de lippen is van Grace Lopez-Gingoyon en kun je hier vinden op Ravelry. Binnen een paar minuten heb je een stel lippen.


Volgende keer een blog over een verjaardagsritueel wat wij elk jaar doen bij onze meiden. Tot dan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten