Little meringue shawl van Happy in RedIk had deze blogpost vorige week al willen plaatsen, de griep kwam er alleen even tussendoor. Voor zowel mijzelf als voor M (mijn oudste meid). Bedankt voor de beterschapswensen via Insta! Gelukkig zijn we er nu zo goed als bovenop.

Dan nu de geplande blogpost...

Eind vorig jaar mocht ik een patroon testen voor Esther, van Happy in Red. In 2017 mocht ik al eerder een patroon testen van haar namelijk de Merhaba Shawl.
Dit patroon was specifiek geschreven voor Simply Crochetmag en werd afgelopen zomer gepubliceerd in editie 60. Nu ook in het Nederlands en Engels te vinden bij Happy in Red zelf.

Nu werd ik dus opnieuw door haar benaderd (jippie!). Ik mocht zelf de kleuren van de bol Scheepjes Woolly Whirl uitkiezen, die net in die week nieuw uit zouden komen.

Dit zijn de beschikbare kleuren:De namen zijn (boven naar onder): Chocolate Vermicelli, Sugar Drizzle, Bubble Lickcious en Kiwi Drizzle. Het garen is een mix van 70% katoen en 30% wol.

Ik had meteen moeite met kiezen tussen Sugar Drizzle en Bubble Lickcious. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Sugar Drizzle met zijn groen, paars en blauwtinten. Met twee meiden in huis zie ik genoeg roze voorbij komen.Het was wel even wennen aan het fijne garen. Het voelde in het begin wat stugjes aan, door de katoensamenstelling denk ik, maar je kunt er heerlijk mee haken. Doordat er ook nog wol doorheen verwerkt is, voelt het zacht en warm aan als je het garen verwerkt heb. Met zo'n 1000 meter garen in een bol, kun je een heel eind haken. Het eindproduct is namelijk net zo lang geworden als dat ik ben, 167 cm, en dat met een bol!

Als je zelf Happy in Red al volgt op Instagram, dan heb je mijn versie van haar patroon al voorbij zien komen. Het patroon dat ik mocht testen is namelijk de Little Meringue Shawl!

Ik vond het een geweldig patroon om te haken, het haakdiagram is goed te volgen. De toeren zijn niet lang en omdat er gewerkt wordt met toerherhalingen heb je al gauw het patroon niet meer nodig en kun je heerlijk tomeloos doorhaken. Het kleurverloop van de bol is ook prachtig om te zien, hoe verder ik kwam hoe enthousiaster ik er van werd.
Fantastisch om te zien toch?! Dit patroon staat nu al nog een keer op mijn haaklijstje, ben zo benieuwd hoe het eruit komt te zien met een ander garen.

Het patroon is nu verkrijgbaar via Etsy en Ravelry.
Reacties

Populaire posts