Temperatuurdeken 2018
Tussen alle drukke bedoeningen in huis (meer info gaat volgen) hier toch even een nieuwe blog over een van mijn nieuwe projecten...

Ik ga dit jaar namelijk haken aan een temperatuurdeken!

De afgelopen jaren heb ik ze al meerdere malen voorbij zien komen op Instagram, Pinterest en internet of ik heb andere mensen er over gehoord. In al die jaren heb ik zelf geen moment gedacht 'Wat leuk! Dat ga ik ook doen!', tot afgelopen jaar.

Het nieuwe jaar is nu zo'n drie weken aan de gang, maar begonnen ben ik nog niet. Ik wilde eerst nog een stuk verder zijn met de gehaakte deken voor E (mijn jongste dochter), die is inmiddels bijna af (mag ook wel na twee jaar) en ik was niet tevreden met mijn gemaakte proeflapjes. Na de derde poging was ik eindelijk tevreden en kon ik gaan meten en berekenen.

De steek die ik ga gebruiken is de granietsteek, 338 steken met naald 5. HIerdoor worden de afmetingen van de deken ongeveer 140 x 170 cm.

In de eerste week van de kersvakantie zijn M (mijn oudste dochter) en ik bij Tuttebollen in Woerden geweest om de wol uit te zoeken. Ik ga de deken haken met Scheepjes Colourcrafter en binnen 15 minuten hadden we de acht benodigde kleuren uitgezocht.


Zijn het geen heerlijke kleuren! Ik ben zo benieuwd hoe de deken er uit gaat zien.

De kleurcodes en mijn gemaakte verdeling zijn als volgt:
- -5 tot 0 graden Celsius: 1820 Goes
- 0 tot 5 graden Celsius: 1722 Alphen
- 5 tot 10 graden Celsius: 1422 Eelde
- 10 tot 15 graden Celsius: 1822 Delfzijl
- 15 tot 20 graden Celsius: 1067 Hoorn
- 20 tot 25 graden Celsius: 1080 Venlo
- 25 tot 30 graden Celsius: 1023 Tiel
- 30 tot 35 graden Celsius: 1240 Ommen

Hoe kom ik aan de temperaturen? Simpel, ik check de volgende pagina: weerstatistieken De Bilt. Ik neem het ook over in mijn agenda, zodat ik niet steeds online hoef te kijken als ik ga haken.

Hoe ik de rand ga doen heb ik ook al bedacht. Ik ga namelijk de gemiddelde temperatuur per maand uitrekenen en de bijbehorende kleur wordt in de rand verwerkt. Wat dus betekend dat er twaalf kleuren/toeren als rand aan komen.

Ga jij ook een temperatuurdeken maken?Reacties

Populaire posts