WIP's maart

Het starten van een nieuw project voelt geweldig! Dat kun je denk ik wel beamen. Heerlijk nieuwe ideeën uitwerken en vol frisse moed met iets nieuws van wal steken. Jammer genoeg kan er na een tijdje de sleur er een beetje in raken en kan je creatieve flow ver weg lijken. Tijd dus voor weer iets nieuws...

Nadeel en gevolg hiervan, is alleen dat je er op een gegeven moment zoveel nog hebt liggen.

Momenteel zijn dit mijn liggende WIP's:
1) Mijn laatste project: geel en licht grijs gebreide babydeken. Deze ben ik in de afgelopen week begonnen. Ik wilde weer eens iets breien en iets doen met de laatste anderhalve bol gele acryl die ik had liggen.


2) Granny square deken voor mijn jongste dochter. Ik ben er vorig jaar al aan begonnen en er zijn momenten dat ik meer dan 10 granny's in een week hang en dan ligt het ineens weer lang stil. Komt denk ik ook door het besef dat ik er uiteindelijk 280 vierkantjes voor moet gaan haken, dit is af en toe een heeeeeeeele hoge drempel om er aan te werken. Met zoveel vierkantjes worden de afmetingen 140 x 200 cm en past hij dus goed op een eenpersoons bed. Gelukkig slaapt ze nu nog in een peuterbedje en had ik gedacht om er met 140 vierkantjes (100 x 140 cm) voor nu ook wel te zijn. Ik zou zelfs de laatste missende meter kunnen maken met granny stripes, een idee dat ik zeer serieus overweeg. Huidige stand van zaken: 35/140 granny squares


3) Hexagon babydeken: gemaakt van restanten acryl wol die ik over heb van een andere deken. De bedoeling is een gekleurd rondje in het midden met een witte hexagon er om heen. Ik ben al een tijdje bezig met de rondjes, maar ook dit project lijkt soms meer een berg dan een drempel. Ik heb ook geen enkel idee hoeveel hexagons ik in totaal nodig heb. Huidige stand van zaken: 89 rondjes en 0 hexagons. Wow, dat zijn er veel meer dan ik had gedacht!


4) Haakproject voor Koningsdag: voor Koningsdag ben ik ook aan het haken, wat het is dat laat ik nog even achterwege. Daar kom je snel genoeg achter. Ik wil er nog een paar bij haken en dan wordt het nog touwtjes wegwerken. De kleur kan ik je al wel vast verklappen, die is namelijk... oranje! (hoe origineel)

5) Rokje voor mijn jongste: Ik heb een rokje voor haar gehaakt van een gemêleerde bol wol en een band van zwart acryl. Hij is zelfs al bijna af. Maar hoe langer hij ligt, hoe minder leuk ik hem begin te vinden. Ik wil hem dus nog eens overdenken en misschien moet mijn jongste hem maar eens aanpassen en kan ik eens zien of hij goed staat bij haar.


6) Een vertaalhaakproject: tja, wat bedoel ik daar nu weer mee? Vorig jaar heb ik een Amerikaans patroon vertaald met de bedoeling om het patroon op de website en op Ravelry te plaatsen (met toestemming van de schrijfster). Ik ben alleen blijven steken in het afmaken.


7) Een nieuwe rand zetten aan een gebreide babydeken: ik heb deze deken vorig jaar al gehaakt en er toen ook al een rand aangezet. Ik ben alleen niet tevreden met de rand, hij krult steeds op en blijft niet netjes liggen. Uithalen dus en een andere rand eraan zetten.


8) Deze WIP is nog niet begonnen, maar de wol staat er al wel klaar voor op mijn bureau. Het is alleen, jammer genoeg, niet een project dat ik met jullie kan delen, of nog niet in ieder geval. Het is in ieder geval niet van mijn eigen hand, ik mag een patroon gaan testen voor iemand anders. Hoe en wat zal helaas moeten wachten tot het later in dit jaar gepubliceerd is. Deze hou je dus nog tegoed!Dus, all in all, maar 8 WIP's. Ik vind het eigenlijk nog wel meevallen. Ik ga mijn best doen om er deze maand een aantal van af te maken. Volgende maand zal ik een nieuwe lijst plaatsen, dan kun zowel jij als ik zien of ik enigzins ben opgeschoten. Misschien is dat net de stok achter de deur die ik nodig heb.

Hoeveel WIP's heb jij liggen?

Reacties

Populaire posts